Når du skal på festival

1. Hav et ekstra batteri med! Det er altid noget bøvl at få ladet batterier op når du er på festival. Mange festivaler tilbyder gratis opladning af mobiltelefoner, og vil også ofte hjælpe med at oplade din e-cigaret. Har du et ekstra batteri, så kan det ene ligge og lade, mens du bruger det andet.

2. Undgå sol! Ligesom alt andet elektronisk tilbehør såsom telefoner og computere, så har e-cigaretter heller ikke godt af for meget varme. Hvis det er rigtig varmt, så opbevar din e-cigaret i en lukket lomme med mundstykket opad, og tag den kun frem når du skal bruge den.

3. Undgå regn! En mobiltelefon kan ikke tåle regnvand, og det kan en e cigaret heller ikke. Mange e-cigaret modeller kommer med et silikone-etui, men det er ikke nok. Opbevar e-cigaretten i en regntæt lomme.

4. Pas på dig selv! Lad være med at løbe og spille bold eller hop på trampolin med en e-cigaret i lommen. Hvis du falder uheldigt på den kan glasset splintre, batteriet kan gå i stykker, og du kan virkelig slå dig.

5. Sørg for at få pakket rigeligt e-juice med i rygsækken, så du ikke løber tør mens du er afsted.  


Hvis du skal fylde e-væske på din e cigaret

1. Check at coilen er skruet ordentligt i, inden du tager din clearomizer i brug.

2. Når du fylder væske i din clearomizer første gang, eller når du udskifter coilen, så lad den stå og trække i 5-10 minutter, så coilen får en chance til at blive gennemvædet. Hvis du trykker på batteriet inden coilen er gennemvædet, så vil du opleve brændt smag med det samme, og coilen kan muligvis blive ødelagt.

3. Skru coilen ud af bundstykket i clearomizeren og rengør kammeret nedenunder for evt. overskydende væske med en serviet. Undgå derved lækage fra luftindtaget.

4. Omryst den nye e væske før påfyldning!

5. Skru altid hele clearomizeren af batteriet når du fylder væske på. Hvis du lader bundstykket sidde på batteriet, så risikerer du at få e-væske ud over batteriet, og ned i pluspolen, og dette kan i værste fald bevirke at batteriet ikke virker.

 

Hvis du skal bruge batterier og lade den op

1. Skru ikke batteriet for hårdt i opladeren, og det samme med clearomizeren på batteriet.

2. Micro USB Opladerstikket i eksempelvis en iStick er ligesom på en telefon, en ting der kan gå i stykker hvis den ikke behandles ordentligt. Sørg for at opladeren altid kan sidde frit i dit batteri, uden at der hviler noget på det, så det bøjer.

3. Sæt opladerstikket i dit mod, men lad være med at mase det i… det kan derved svækkes, og i værste fald kan dit mod / batteri ikke oplades.

4. Lad være med at sjatlade dit batteri. Aflad det helt, og lad det derefter helt op. Derved holder det længst tid.

5. Skulle der uheldigvis komme væske ned på pluspolen af batteriet fra clearomizeren, så sørg for at tørre dette væk.

 

Hvis du skal ud at rejse og flyve

1. Hvis du skal ud at flyve, så sørg for at clearomizeren i din e-cigaret er tom for væske. Trykforskellen ved flyveture vil trykke væsken ud gennem luftindtag eller mundstykke på e-cigaretten, som det sker hvis du åbner en flaske solcreme når du kommer op i bjergene. Tag evt. en lille plastpose og opbevar clearomizer og væsker for sig.

2. Sørg ALTID for at slukke dit batteri under rejsen. Det gøres typisk med 5 hurtige tryk på knappen.

3. Opbevar din e-væske i en lukket pose. Trykforskellen er uundgåelig, og kan bevirke at der driver væske ud af beholderen.

4. 6. november 2015 skal du, hvis du flyver til USA eller flyver indenrigs i USA have din e cigaret i håndbagagen. Du må ikke have den med i indchecket bagage.

5. Undersøg altid det enkelte luftfartsselskabs regler for e-cigaretter i bagagen inden rejsen.

 

Hvis du skal få din coil til at holde længere

1. Sørg for coilen altid er gennemvædet og dækket af væske.

2. Lad være med at skrue batteriet højere op end det anbefalede for den pågældende coil.

3. Giv din el cigaret en chance. Hvis du suger i den 3-5-10 gange i den i træk, så slider du meget hårdt på coilen. Tag et sug eller 2, vent lidt, og brug den så igen.

4. Opbevar din e-cigaret lodret med mundstykket opad. Så er coilen altid gennemvædet, og du undgår at væske kan trænge ud af luftindtag eller mundstykke.

5. SLUK din e-cigaret i tasken, lommen eller kufferten. Derved får du ikke ved et uheld trykket på knappen, og på den måde undgår du at overbelaste coilen.

 

Hvis du skal opgradere dit udstyr

1. Clearomizer og batteri følges ad, og det er tit ikke nok bare at opgradere den ene ting. Sæt dig godt ind i tingene og find ud af hvad der passer sammen.

2. En større og kraftigere tank har som tommelfingerregel også større coils, og disse vil holde længere.

3. Gå efter god kvalitet. En god clearomizer er lidt dyrere, men det giver dig som regel en bedre smag, og coils som holder meget længere.

4. Tommelfingerregel: Størrelse = ydeevne. Du kan dog ved at nærlæse produkterne finde dig en model der er anstændig i størrelse, og stadig yder godt.

5. Spørg, læs, søg! E-cigaretter er efterhånden blevet et vidt begreb, men fortvivl ikke. Du kan altid finde råd på nettet, og du er altid velkommen til at skrive til os på chatten, så skal vi nok guide dig.

 

Hvis du skal have mere damp

1. Opgradér dit udstyr. Batteri eller clearomizer er ikke nok. Det er begge dele.

2. Brug en e-væske med mere VG i. Så får du en mere fyldig damp.

3. Rådfør dig. Enten hos vores kundeservice, på nettet eller hos en ven, der damper. Du kan ikke nødvendigvis regne med at den største model er den, der giver mest damp.

4. Det hjælper ikke at du bare skruer højere op på dit batteri, hvis din clearomizer ikke kan følge med. Den vil bare begynde at smage brændt hurtigere, fordi coilen tørrer hurtigere ud, end den kan nå at absorbere væske.

5. Læs evt. vores guide, der lister forskelligt udstyr efter hvor meget damp det kan give. Læs den her.